26 Aralık 2013 Perşembe

MASANİTSA

Boşnakların börek ve mantılarının lezzetleri konuşulur hep birde masanitsayı deneyin...

MASANİTSA İÇİN MALZEMELER
  • 1 kilo un
  • Sıcak su
  • Kaymak
  • Tereyağ
  • Beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
MASANİTSA YAPIMI
Un ve tuzla birlikte sıcak suyla hamuru karın kulak memesi kıvamına gelene kadar sonra 6 eşit bezeye bölüp hepsini tek tek merdane ile açın. Açtığınız bezelerin sırayla erittiğiniz tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. 180 derece fırında pişirin pişen hamurları elinizle yada bıçak yardımı ile parçalayın. Ayrı bir kasede eritilmiş tereyağı, peyniri, kaymağı karıştırın sonrasında parçaladığınız hamurların üzerine döküp harmanlayın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder